11 bierfestivals en -events die je niet wilt missen deze zomer!

0
323

En of het zomer is!! Heerlijk die fijne temperaturen. Lekker buiten genieten van een verfrissend bier. Op de boot, het strand, tijdens een picknick in het park of op een warme zomeravond in de tuin. Pak zo af en toe ook een bierfestival of – event mee en de zomer is geslaagd. In deze blog heb ik een aantal van mijn zomerse favorieten op een rij gezet.

Bier & Big Zomerfestival

Zaterdag 7 juli – Ketelhuisplein Eindhoven
Het Ketelhuis & De Bierbrigadier slaan de handen voor de 9e keer ineen en brengen deze zomer weer topbouwers uit binnen- en buiteland! De line-up: To Øl (Denemarken), Aplhabet Brewing Company (UK), BRLO (Duitsland), Lehe Pruulikoda (Estland), Tiny Rebel Brewing Co. (UK), De Bebaarde Brouwer, Brouwerij Frontaal, CRAK Brewery (Italië), Muifelbrouwerij, Oedipus Brewing, Brussels Beer Project (België), Van Moll, Stone Brewing, Brouwerij Kees, Oldskool Brewery, Lux Brewery. (Zie ook: Bier & Big Winterfestival).

Lowlander botanische pop-up diners

12, 13, 19, 20 en 28 juli – Oude Hortus Utrecht
Lowlander Beer is terug met de reizende serie botanische pop-up diners, te beginnen in de kassen van de Oude Hortus in Utrecht. Deze oase van rust middenin het centrum van de stad heeft de oudste, nog bestaande universitaire hortuskassen van Nederland. Het menu – gekookt met botanicals uit het seizoen – is eenvoudig, regionaal, vers en bomvol smaak. Elk gerecht draait om de smaken en verhalen en wordt gepaired met een van de Lowlander bieren. Sfeervol, ontspannen en gezellig! (Zie ook: smaakmuseum Odijk).

B-Fest : Bier Baarden Burgers Bands

Zaterdag 21 juli – Belcrum Beach Breda
B-Fest! Het jaarlijkste feestje van brouwerij Bliksem met bier, baarden, burgers en bands op Belcrum Beach. Met je voeten in het zand, onderuitgezakt op een strandstoel of headbangend voor het podium. En heb je een baard, dan zorgt het team van Mr Wally’s Herenkapper en Barbier dat deze er weer tiptop uitziet. Jong of oud het maakt niet uit. Ouders genieten van een biertje en kleintjes spelen in het zand. Heb je trek? Dan kies je voor een burger of saté van de barbecue. Lekker kleinschalig en gemoedelijk, dat is B-Fest. De line-up so far: Halve Tamme, Ramses Bier, HillDevils, Van Moll en meer brouwerijen volgen. (Zie ook: B-Fest!).

Burg Bieren Bierfeest

Vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus – Burg Bieren Ermelo
Het eerste augustus-weekend is het jaarlijkse vaste prik in Ermelo: Burg Bieren Bierfeest. Met op vrijdag bieren van 18 verschillende brouwerijen met ook veel aandacht voor culinaire versnaperingen. Op zaterdag pakken ze bij Burg Bieren nog meer uit en zijn er maar liefst 40 brouwerijen aanwezig. Dat wil zeggen dat er meer dan 150 verschillende bieren van de tap verkrijgbaar zijn.

Planet Oedipus Music and Beer Festival

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus – NoordOogst Amsterdam
Planet Oedipus is smaakvol, muzikaal en kleurrijk. In het weekend van 11 en 12 augustus komen muziek, kunst, food en natuurlijk bier samen op het terrein van NoordOogst. Een greep uit de line-up: Oedipus Brewing, AF Brew Taproom (Rusland), Uiltje Brewing Companuy, Bevog Brewery (Oostenrijk), Brouwerij de Moersleutel, Cloudwater Brew Co. (UK), Flying Dog Breweries (USA), Nevel Artisan Ales, Van Moll, Dust (België), BrewSci, Wild West. (Zie ook: Planet Oedipus).

Gents Bierfestival

Zaterdag 18 augustus – VIP-school Gent
Jaarlijks in augustus is het genieten op het Gents bierfestival met meer dan 100 bieren uit binnen- en buitenland. En zeker niet van de minste brouwerijen. De Bierlijst wordt op dit moment aangevuld. Houd de website van het Gents Bierfestival in de gaten voor de line-up. Op zonnige dagen is de VIP-school de perfecte plek om buiten in de tuin een fijn plekje op het gras onder de bomen op te zoeken, of plaats te nemen aan een gezellige picknicktafel in de zon. Bij slecht weer is het eveneens een goede spot omdat er meer dan voldoende ruimte is in de school. Het Gents Bierfestival is goed georganiseerd, gemoedelijk en afwisselend. Elk jaar staan er andere bieren op de lijst. En als je dan toch in deze fijne stad bent… (Zie ook: 8 bier tips voor een weekendje Gent).

Hopwagon Craft Beer & Foodpairing Festival

Zaterdag 18 augustus – Eetbar De Wagon Tilburg
Hopwagon is een culinaire samenwerking tussen De Hopmannen en Eetbar De Wagon. Een liefdesrelatie tussen beergeeks en foodies. Tijdens dit feestje kun je genieten van bieren van verschillende innovatieve brouwers en van speciaal voor het bier ontwikkelde streetfood. Je kunt ook aanschuiven bij een lunch of diner met bijpassende bieren, meedoen aan workshops rondom bier en eten, of meepraten met brouwers over de toekomst van de (Nederlandse) bierscene. Evenementen en deelnemende brouwerijen worden in de komende weken gepresenteerd. Alvast een deel van de line-up: Brouwerij de Moersleutel, BrewDog OverWorks (Schotland), Collective Arts Brewing (Canada), Oproer, Hof ten Doormaal (België), Pühaste Brewery (Estland), Brouwerij Frontaal, LOC Brewery. Tip: Koop je ticket op tijd. Hopwagon 2017 was helemaal uitverkocht. 

BXLBeerFest

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus – Tour & Taxis Brussel
De organisatie wil met het BXLBeerFest Brussel terug aan de top zetten als bierstad. Met 60 brouwerijen uit 10 verschillende landen, die totaal zorgen voor een bieraanbod van zo’n 350 bieren. Enkel onafhankelijke brouwerijen worden geselecteerd, die kwalitatieve, artisanale bieren aanbieden. Er is op het BXLBeerFest geen plek voor industrieel bier. Een greep uit de line-up: Brasserie Cantillon, Siphon Brewing, Hof ten Doormaal, Brouwerij De Ranke, Alvinne, Brouwerij ’t Verzet, 3 Fonteinen, Black Project Spontaneous & Wild Ales (USA), Brasserie Dunham (Canada), Brewfist (Italië), Burnt Mill (UK), Tommie Sjef Wild Ales, Brewpub De Kromme Haring, Beerbliotek (Zweden).

Van Moll Fest

Zondag 26 augustus – Evoluon Eindhoven
Wie zie ik bij Van Moll Fest? Dit jaar heb ik een groot kruis in mijn agenda gezet zodat ik het niet nog eens hoef te missen. De line-up: Brouwerij Frontaal, Jopen, Brewpub De Kromme Haring, Brouwerij de Moersleutel, Brouwerij de Molen, Nevel Artisan Ales, Oedipus Brewing, Oersoep, Van Moll, Beavertown Brewing (UK), Brokreacja (Polen), Burning Sky Brewery (UK), Buxton Brewery (UK), De Dochter van de Korenaar (België), Founders (USA), Galay Bay Brewery (Ierland), Haandbreyggeriet (Noorwegen), The Kernel Bewery (UK), Labietis (Letland), To Øl (Denemarken), Siren Craft Brew (UK).  Ook de 7 brouwerijen van de epische collab road trip – Trans Iberico Express – komen naar Van Moll Fest 2018 (uiteraard met de collab bieren). Bidassoa, Garage, Guineu, Laugar, Naparbier, La Pirata, La Quince.

Brewda

Zaterdag 1 september – STEK Breda
Vier het eerste lustrum van Brewda mee op zaterdag 1 september. Het festival vindt plaats op het creatieve bedrijventerrein STEK in de wijk Belcrum, wat nog steeds de thuishaven is van Brouwerij Frontaal. Het beloofd een klapper te worden met top brouwerijen uit binnen- en buitenland. De line-up is nog niet bekend gemaakt. Houd de Facebookpagina van Brewda in de gaten!

Oersoep Craft Beer Festival

Zondag 9 september – Honigcomplex Nijmegen
De vierde editie alweer van het Oersoep Craft Beer Festival op die fijne locatie aan het water. Op deze zondagmiddag komen er 14 brouwerijen naar Nijmegen, waarvan 7 uit Nederland en 7 uit het buitenland. De line-up is nog niet bekend gemaakt. Houd de Facebookpagina van Oersoep in de gaten! Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het een interessante lijst met namen is. De vorige editie was in ieder geval dik genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.