12 bierfestivals en -events die je niet wilt missen deze lente!

0
179

Kom maar op met dat fantastische lenteweer en die gezellige bierfeestjes! In deze blog deel ik twaalf te leuke festivals en events die je niet wilt missen deze lente. Wie weet komen we elkaar nog tegen. Dit is namelijk mijn persoonlijke lijst, waarvan ik ga proberen om er zoveel mogelijk van af te vinken.

Hop On Hop Off festival

Weekend 6,7 en 8 april – Kunstijsbaan in Breda
Met de weersverwachtingen voor het aankomende weekend zit het wel snor. Voor mij zijn die strakblauwe lucht en wat zonnestralen vaak nog een extra motivatie om eens te gaan kijken bij een nieuw festival. Hop on Hop Off festival staat in het teken van speciaalbier en foodtrucks. Met vijftig brouwerijen, dertig foodtrucks, masterclasses, demonstraties, foodpairing, allerlei loungeplekken met DJ’s en live muziek, kroegspelletjes en een hippiemarkt.

Leuven Innovation Beer Festival

Zaterdag 14 en zondag 15 april – De Hoorn in Leuven ( België )
De hele maand april staat Leuven extra in het teken van bier, en daar hoort het Leuven Innovation Beer Festival uiteraard ook bij. Brouwerij Hof Ten Doormaal organiseert dit tweedaagse feestje en heeft daarvoor zestien brouwerijen uitgenodigd met de focus op innovatie. Wat een interessante line-up! Pühaste Brewery (Estland), Nevel (Nederland, Vibrant Forest Brewery (UK), Pen druid (Amerika), Lo Vilot Farm Brewery (Estland), Galway Bay Brewery (Ierland) en Birrificio Sorrento (Italië). De totale line-up en filmpjes van de brouwerijen staan op de website van het festival.

Home Brewers Festival

Zaterdag 21 april – Brouwerij Oedipus in Amsterdam
Thuis je eigen bier brouwen is één van de leukste dingen om te doen! Ik vind Home Brewers Festival dan ook een super initiatief. Er is deze zaterdag in de brouwerij van Oedipus plaats voor vijf tot tien thuisbrouwers. Om het nog spannender te maken is er een kleine competitie. Alle bezoekers mogen stemmen op the best home brewers of the day. De drie beste thuisbrouwers winnen een plekje op het Planet Oedipus Festival. Nice!

BrouwLokaal Tap Takeover

Vrijdag 27 april – Gulpener BrouwLokaal
Wil je tijdens Koningsdag de drukte van de grote stad ontlopen? Deze dag organiseert Gulpener een tap takeover in het BrouwLokaal waarbij zeven tapkranen worden overgenomen door de volgende brouwerijen: De Pimpelmeesch, Stadsbrouwerij Eindhoven, De Brouwschuur, De Fontein, Ambrass, Grain d’orge en Brouwerij Zuyd. Voetjes kunnen van de vloer met de 11 koppige ska band SKArtacus.

Tilquin English Beer Festival

Zaterdag 5 en zondag 6 mei – Tilquin in Rebecqu ( België )
Gueuzerie Tilquin organiseert dit weekend voor de derde keer het English Beer Festival met een geweldige selectie aan Engelse brouwerijen zoals Beavertown, Brew By Numbers, Cloudwater Brew Co, Magic Rock, Wild Beer Co en meer. Er zijn foodtrucks aanwezig met fish & chips, kaas en burgers. Daarnaast kun je deelnemen aan de gratis tours door de stekerij van Tilquin en is de biershop open.

Utrechtse Brouwers Festival

Zaterdag 12 mei – DeFabrique in Utrecht
Op de rauwe locatie van De Fabrique maak je deze middag kennis met dertig brouwerijen uit de provincie Utrecht. Op inschrijving kun je om 15.00 uur deelnemen aan een exclusieve proeverij met vandeStreek, Kromme Haring, De Leckere en Volle Maat, of een uur later met Rock City Brewing, Oproer, Maximus en Hemursbier. Urban country en bluegrass band ThickShag & Marty opent het festival muzikaal, gevolgd door een potje Rock-‘n-Roll van Charles Adrian Band, en als afsluiter speelt Dee’s Honeytones 40’s en 50’s Rythm and Blues.

Nederlands Bierproeffestival Den Haag

Weekend 24,25 en 26 mei – Grote Kerk in Den Haag
Het Nederlands Bierproeffestival is het openingsevenement van de Week van het Nederlandse Bier. Dit weekend presenteren 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren en wordt de Grote Kerk omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. Op een deel van het kerkplein is er een terras met diverse foodtrucks. Er worden masterclasses gegeven door deskundige bierkenners en bij de foodstands geniet je van bier en foodcombinaties.

Beer Burgers & Two Smoking Barrels

Zondag 27 mei – Terrein van Gilde Sint Antionius Abt in Helmond
Dit klinkt als een heerlijk feestje op zondagmiddag met bieren van Frontaal, Stadbrouwerij Eindhoven, Browar Kingpin (Polen), Oersoep, De Gieterij, Õllenaut (Estland), Emelisse en Het Anker (België). Het festivalterrein is omringt door de groene natuur, het BBQ-team bakt de sappigste burgers en er is live muziek vanuit de caravan.

International Craft Beer Festival Groningen

Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni – Ossenmarkt in Groningen
De early-bird tickets voor het International Craft Beer Festival Groningen gaan hard, en ook zijn de eerste namen van brouwerijen bekend. Zo is brouwerij de Moersleutel van de partij en kun je als eerste proeven van het resultaat van de collab brew van Baxbier en Bird Brewery (Saison gerijpt op witte wijnvaten). De rest van de line-up volgt via Facebook.

BierSpijs Wandeling Eindhoven

Zondag 17 juni – Eindhoven
Deze middag maak je een wandeling door Eindhoven en proef je bij zes zaken een bierspijs combi. Onder andere bij Stadsbrouwerij Eindhoven, Drinkers Pub en Van Moll! Naast Eindhoven kun je ook deelnemen aan een bierige wandeling in Utrecht op 24 juni en op 1 juli is Breda de gaststad.

Carnivale Brettanomyces

Weekend 21,22,23 en 24 juni – Amsterdam
Wat er ook gebeurt, dit jaar ga ik echt! Carnivale Brettanomyces staat al zeker 3 jaar op mijn lijstje en ik heb het helaas nog nooit af kunnen vinken. Het is dit weekend namelijk vier dagen feest in Amsterdam. Allemaal te ere van gist en bacteriën, met Brettanomyces in het bijzonder. Het programma is zeer uitgebreid en elke dag is weer anders! Zo zijn er bierdiners met 3 Fonteinen, Kent Falls Brewing, Tommy Sjef Wild Ales en Nevel, diverse tastings en interessante masterclasses over wilde, spontane en zure bieren. Het programma voor 2018 staat nog niet online dus check zo nu en dan de Facebookpagina.

Mout Bierfestival

Weekend 22,23 en 24 juni – Julianapark in Nijmegen
Een sfeervol festival in het park met heerlijke bluegrass, boogie en rockabilly deuntjes, biercolleges en meer dan 150 verschillende bieren van 25 brouwerijen. De line-up volgt via Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.