Where to beer weekendtips | Paasweekend

0
161
where to beer weekendtips

Het is woensdag, de week is weer doormidden! Tijd om plannen te maken voor het weekend. Laat je wekelijks inspireren met een portie bierliefde where to beer weekendtips. Een lijstje met vijf tips voor de leukste bierfeestjes en andere smakelijke uitjes. #cheerstotheweekend

1. Rondleiding in de Bourgondische Bierkelder Breda

Vrijdag opent de Foodhall in Breda. Onder dit monumentale pand (voormalige casino biscoop) wil de Bourgondische Bierkelder zich vestigen. Het gehele openingsweekend kun je deelnemen aan een rondleiding door de nieuwe kelder. Bas vertelt je alles over zijn plannen terwijl jij geniet van een mooi glas bier. Nieuwsgierig? Reserveer via Facebook.

2. Tap takeover De Dochter van de Korenaar

Op vrijdag 19 april vanaf 12.00 uur neemt De Dochter van de de Korenaar de taps over bij de Kaapse Brouwers. De Belgische brouwerij neem maar liefst 22 bieren mee naar Rotterdam.

3. Homebrewers festival

Thuis je eigen bier brouwen is geweldig om te doen, daarom hebben de Amsterdamse brouwerijen Oedipus en Walhalla het homebrewers festival georganiseerd. Op zaterdag 20 april presenteren 15 ‘homebrewers’ vier van hun beste bieren, plus een eigen versie van de bierstijl grisette. De helft van de thuisbrouwers schenkt bier bij Oedipus en de andere helft van de bieren proef je 200 meter verderop bij Walhalla.

4. Rock City Sunday Roast

Iedere zondagmiddag tussen 15.00 en 18.30 uur schuif je aan tijdens de Rock City Sunday Roast bij Rock City Brewpub in Amersfoort. Voor 19,50 euro per persoon krijg je cornbread met dips, keuze uit een hele kip (vanaf 2 personen) of roast beef, geroosterde aardappels, groenten, sla en jus. Bestel daarbij een biertje getapt uit een van de 21 tapkranen.

5. Werkspoorfestival Utrecht

Het gehele paasweekend (19 t/m 22 april) is de werkspoorkathedraal in Utrecht gevuld met pop-up keukens en barrtjes. Kies een hapje uit een van de foodtrucks en drink daarbij een passende wijn bij de meisjes van wijn, of ga voor bier van brouwerij De Leckere – buren van het festival. Het gehele weekend draaien diverse DJ’s, en er is een creatief kinderprogramma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.