Bierliefde where to beer weekendtips 17 t/m 19 mei

0
169
Bierliefde.nl weekendtips | bierglazen

Het is woensdag, de week is weer doormidden! Tijd om plannen te maken voor het weekend. Laat je wekelijks inspireren met een portie bierliefde where to beer weekendtips. Een lijstje met vijf tips voor de leukste bierfeestjes en andere smakelijke uitjes. #cheerstotheweekend

1. Week van het Nederlandse Bier

Nederlands bierproeffestival Den Haag
Morgen start de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier met het openingsfestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van donderdag 16 mei tot en met zaterdag 18 mei presenteren meer dan 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren. Trek? No problem, er zijn verschillende foodstands binnen en op het buitenterras. Extra leuk; er zijn uiteenlopende masterclasses waaraan je kunt deelnemen (ook m.b.t. foodpairing). Drie jaar geleden bezocht ik het openingsfestival en schreef er een blog over.

#beershirtweek
De start van de Week van het Nederlandse Bier is ook de start van #beershirtweek. Dit halfjaarlijkse evenement is een initiatief van biersommelier Taco Zuidema. Net zoals de ‘week’ van het Nederlanse Bier, telt ook deze week van het biershirt 10 dagen. Draag een t-shirt van je favo brouwer of een ander kek bierig shirt. Vergeet niet de hashtag beershirtweek te gebruiken bij je foto.

CRAFT mega collab
42 Nederlandse brouwerijen hebben meegedaan aan de CRAFT mega collab als onderdeel van ‘de Week’. Dat wil zeggen dat er in totaal 21 collaboration brews worden gelanceerd in verschillende brewpubs, cafés en proeflokalen door het hele land. Waar zijn die release feestjes dan? Op de facebookpagina van CRAFT staat een mooi lijstje van de Gulpener Bierbrouwerij tot café De Toeter in Groningen.

2. Opening Proeflokaal Nevel

Zaterdag 18 mei opent Nevel officieel de deuren van het proeflokaal aan de Waalbandijk in Nijmegen. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om te proeven van exclusieve bieren van Nevel met bijpassende bites geserveerd door De Nieuwe Winkel én Wally’s Groente Pop-Up.

3. Swafff! Brussels Craft Beer Festival 2019

Op zaterdag en zondag; Swafff! Dit tweedaagse bierfestival heeft wel een hele bijzondere locatie; Château du Karreveld in Brussel. Meer dan 20 brouwerijen uit heel Europa zijn bij dit festival aanwezig, ik noem er een paar; Northern Monk, Tilquin, Brekeriet, Flying Couch en meer…

4. Fifth Anniversary Beer Festival

Hoera, de Kaapse brouwers vieren een feestje omdat de brouwerij vijf jaar bestaat. Daar moet op gedronken worden! Aanstaande zaterdag gaat dit verjaarsfeestje om 12.00 uur van start met; Kaapse Brouwers, Austmann Bryggeri, Brouwerij de Molen, Brussels Beer Project, Cerveses La Pirata, Galway Bay Brewery, Laugar Brewery, Oedipus Brewing en Beerbliotke Brewery.

5. Utrecht Bierfest @De Vrijhaven

Keuzestress deze zaterdag… nog een bierfestival, dit keer in Utrecht. De festival locatie is De-Market op de Vrijhaven; een oud industrieel terrein aan het begin van het Werkspoorkwartier. Deze editie gaan de brouwers terug naar de roots van het festival met de Utrechtse brouwerijen; vandeStreek-bier, Brouwerij De Leckere, Brouwerij Maximus, Oproer, Brewpub De Kromme Haring en Eleven Brewery.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.