Oude geuze & pasta pesto | Buon Appetito

0
1707

Ik mis Italië! De afgelopen drie zomers hebben we doorgebracht in dit fantastische land en genoten van de geweldige Italiaanse keuken, de vriendelijke mensen en het (meestal dan) fijne weer. Dit jaar wordt het helaas geen vakantie naar Italië voor ons. En omdat ik een klein beetje heimwee heb ben ik gisteren de keuken in gedoken voor een eenvoudig, smaakvol Italiaans gerecht: pasta met zelfgemaakte pesto en als bijgerecht een salade van tomaat en mozzarella. Ondanks dat ze in Italië hele mooie bieren hebben, koos ik voor een Oude Geuze van brouwerij Boon om uit te schenken bij dit gerecht.

Deze Oude Geuze is fris zuur van smaak en ook wat droog. Zowel het bier als de pasta pesto blijven goed op smaak als ze met elkaar worden gecombineerd. Ze vormen een harmonieuze bierspijs-combinatie. En mamma mia dat was weer genieten…

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 30 gram basilicum
  • puntstuk parmezaanse kaas (uiteindelijk heb je 40 gram nodig)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • vers gemalen peper

Salade tomaat en mozzarella

  • 3 trostomaten
  • buffel mozzarella
  • handje pijnboompitjes
  • scheutje olijfolie, extra vierge
  • vers gemalen peper en zeezout

Zo maak je het…

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
  • Zet ondertussen water op het vuur voor de spaghetti.
  • Rasp 40 gram van de parmezaanse kaas en zorg voor 30 gram aan basilicumblaadjes.
  • Maal de pijnboompitten fijn in een keukenmachine, samen met de gerapte parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperste teen knoflook.
  • Voeg de basilicum toe en nog 4 eetlepels olijfolie, maal tot pesto en breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Kook de spaghetti in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  • Maak ondertussen de salade door de tomaat in plakken te snijden en de mozzarella in stukken te scheuren.
  • Leg de tomaat en de mozzarella op een bord en maak af met wat geroosterde pijnboompitjes, een flinke scheut olijfolie en vers gemalen peper en zeezout.
  • Giet de spaghetti af en schep de pesto erdoor.
  • Verdeel de pasta pesto over de borden en maak af met een paar blaadjes basilicum.
  • Serveer met de salade van tomaat en mozzarella, en een fris zure Oude Geuze.

Buon Appetito!

Vorig artikelLowlander APA met bloedsinaasappel, grapefruit en sumak
Volgend artikelMidzomeravond in de Gulpener hoptuin
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.