Lowlander | Brewed with botanicals

0
1659

Lowlander Beer! Speciaalbier gebrouwen in Amsterdam, geïnspireerd door ontdekkingsreizen naar verre oorden en de overvloed aan smaakmakers die daar te vinden zijn. Het assortiment bestaat uit drie bieren gebrouwen met botanicals wat de bieren een onderscheidende en interessante smaak geeft. White Ale bevat koriander, curaçao sinaasappel, kamille en vlierbloesem, I.P.A. is gebrouwen met koriander en witte thee en aan Poorter zijn zoethout en vanille toegevoegd.

Hieronder lees je mijn proefnotities van deze bieren en ik kan je vertellen dat alle drie de Lowlander-bieren smaakvol zijn, goed in balans en smaken naar meer!

 

White Ale
Biertype: Witbier
Alcoholpercentage: 5%

Wat zie ik?
Troebel, lichtgeel bier met een witte schuimkraag van hele fijne belletjes.

Wat ruik ik?
Kruidig en fruitig van citrusfruit.

Wat proef ik?
Fris en zurig fruitig van citrusfruit met een heel klein zoetje en subtiel wat kruidigheid. Het bier heeft redelijk wat body en ook best wat koolzuur met een droge afdronk en weer dat fruitzuurtje.

Wat eet ik hier bij?
Citroen risotto met zalm.

Biermoment
Verfrissend bier voor een genietmomentje op het terras maar ook een fijne begeleider voor bij diverse gerechten.

Nog een keer?
Ja, dit bier is goed in balans, verfrissend en daarnaast veelzijdig.

Verhaal
Barentsz, beren en bier. Toen Willem Barentsz schipbreuik leed op Nova Zembla, vocht zijn bemanning met twee grote verschrikkingen; ijsberen en ijzig bier. Lowlander White Ale is dan ook fris en een eerbetoon aan de ontdekkingsdrang van Willem en zijn scheepsmaten.
bron ‘Verhaal’: Lowlander Beer

BI7f7hdA4DO

 

I.P.A.
Biertype: IPA
Alcoholpercentage: 6%

Wat zie ik?
Helder goudgeel bier met een mooie, witte schuimkraag van grove en fijne belletjes.

Wat ruik ik?
Grapefruit en sinaasappel met een kruidige noot.

Wat proef ik?
Soepel doordinkbaar fruitig, subtiel kruidig en bitter bier met een licht romige body en een prettig hoeveelheid koolzuur. De afdronk is bitterig en een licht plakkend.

Wat eet ik hier bij?
Deze fruitige witlofsalade.

Biermoment
Aan tafel! Dit is een zeer toegankelijke IPA waarmee je prima kunt experimenteren met diverse gerechten.

Nog een keer?
Zeker, wat een smaakvolle IPA!

Verhaal 
Apenstreken? Nederlandse avonturiers namen vanuit Verre Oosten vaak aapjes mee terug, die ze vervolgens inwisselden om hun schuld af te betalen in de barren waar ze net iets te dorstig waren geweest. Lowlander I.P.A., met tonen van die rijke specerijen uit Azië, is een ode aan deze avonturiers en ondernemende handelsgeest.
bron ‘Verhaal’: Lowlander Beer

BI7fYPhAYMm

 

Poorter
Biertype: Porter
Alcoholpercentage: 6%

Wat zie ik?
Deze Porter is donkerbruin tot zwart van kleur met een rode gloed en heeft een mokka schuimkraag met fijne en grove belletjes. Het schuim zakt snel is en er blijft een randje overeind.

Wat ruik ik?
Koffie, toffee, vanille, iets gebrands en ook een vleugje fruit van framboos

Wat proef ik?
Zacht, romig en zoet van toffee met een gebrande- en koffiesmaak in de afdronk en subtiel proef je dat frisse en fruitige er doorheen.

Wat eet ik hier bij?
Caramel shortbread!!!

Biermoment
Als begeleider van zoete desserts met chocolade en karamel is dit een all-year-round-beer. En als genietbier past deze Porter uitstekend bij de gure herfst- en wintermaanden.

Nog een keer?
Echt een verrassend goed bier waarvan ik er nog wel eens eentje wil drinken.

Verhaal 
Poort, poorter, porter. Sommigen beweren dat de bierstijl nu bekend als Porter een Nederlandse uitvinding is. Porter was lang een favoriet bij de hardwerkende dokwerkers door de volle en verfrissende smaak. Lowlander Porter eert de dokwerkers die de botanicals in grote zakken van de scheepspoorten naar de pakhuizen tilden.
bron ‘Verhaal’: Lowlander Beer

BI7iwObAErk

Vorig artikelHardcore IPA BrewDog
Volgend artikelDutch Summer – vakantiebiertje #5
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.